Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
Polski on the run...
 
Namn: Norbert B
Reg.datum: Sep 2001
Ort: S T O C K H O L M
Inlägg: 3 425

Postat: 2009-07-30, 15:03
Tappar internet hela tiden!

Tjena folks,

Ett jobbigt problem har uppstått, började lite smått någon dag sedan men inget märkvärdigt då det vara någon enstaka gång datorn tappade internet anslutningen men nu är det hela tiden. Går sjukt segt och jag får refresha flera ggr och tillslut nappar den och funkar lite segt och lägger av igen.

Detta fenomen började på allvar imorse.

Har en router så jag testade koppla bort den och anslutna direkt till modemet med samma resultat.

Kan detta orsakas av någon trojan/virus? Hur kollar man ifall det skickas ut massa skumma paket ifrån datorn när man inte gör något?

Hjälp mottages för jag oooooooooooorkar inte formatera igen =(


MVH // NOBY
__________________
[ Sponsorer ] | [ iPhonedelar.se ] | [ Smartplate.se ]
Noby är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Fяєєяιdєя
 
opelracers avatar
 
Namn: Gabriel Olsson
Reg.datum: Feb 2005
Ort: Jämtland
Inlägg: 1 754

Postat: 2009-07-30, 15:19
Testa att stänga av modemet i en kvart, och koppla in igen.

Jag brukar få göra så varannan vecka ungefär.. vet inte varför.
__________________
Bmw 330i Touring -01
Bmw 320i Coupé -93
opelracer är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
Polski on the run...
 
Namn: Norbert B
Reg.datum: Sep 2001
Ort: S T O C K H O L M
Inlägg: 3 425

Postat: 2009-07-30, 16:34
Det hjälpte knappt, felet återstår =(
__________________
[ Sponsorer ] | [ iPhonedelar.se ] | [ Smartplate.se ]
Noby är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
Working class hero
 
Namn: Mikael Garherr
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Norrköping
Inlägg: 1 760

Postat: 2009-07-30, 17:54
Har EXAKT samma problem, började också strula riktigt mycket i morse. Sitter med Telia ADSL, om det inte funkar som det ska imorrn så får jag ringa och höra med dom.
garherr är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
Registered User
 
IDMUDs avatar
 
Namn: '
Reg.datum: Aug 2001
Ort: '
Inlägg: 2 724

Postat: 2009-07-30, 18:07
Upplever samma sak med Telia ADSL. Felet tycks ligga i deras DNS, att byta till opendns bör åtgärda problemet.
__________________
- Anyone doing 50 Mph in the outside lane of a motorway is a child molester.
IDMUD är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
Registered User
 
Checker Performances avatar
 
Namn: Ola L
Reg.datum: Mar 2003
Ort: Östergötland
Inlägg: 1 874

Postat: 2009-07-30, 18:08
Samma här, är nog något stort som det verkar. Eller stryper dom kabeln såhär i slutet på månaden innan räkningen är betald..
Checker Performance är inte uppkopplad   #6 Svara med citat
Movie Freak
 
Namn: Stefan N
Reg.datum: May 2002
Ort: Täby
Inlägg: 932

Postat: 2009-07-30, 18:32
Telia har problem idag, dom undersöker och hoppas det ska va fixat snart säger dom.
Freak är inte uppkopplad   #7 Svara med citat
Working class hero
 
Namn: Mikael Garherr
Reg.datum: Nov 2004
Ort: Norrköping
Inlägg: 1 760

Postat: 2009-07-30, 18:39
Verkar funka som det ska här nu!
garherr är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
Polski on the run...
 
Namn: Norbert B
Reg.datum: Sep 2001
Ort: S T O C K H O L M
Inlägg: 3 425

Postat: 2009-07-30, 20:24
Jag har oxå TELIA, okej så det är TELIA som är boven och inte min dator? Isåfall låter det fint för det är skit jobbigt =/
__________________
[ Sponsorer ] | [ iPhonedelar.se ] | [ Smartplate.se ]
Noby är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
Polski on the run...
 
Namn: Norbert B
Reg.datum: Sep 2001
Ort: S T O C K H O L M
Inlägg: 3 425

Postat: 2009-07-30, 20:28
Citat:
Ursprungligen postat av IDMUD Visa inlägg
Upplever samma sak med Telia ADSL. Felet tycks ligga i deras DNS, att byta till opendns bör åtgärda problemet.
Sitter nu på laptopen och det verkar funka de 5min jag surfar sålänge.

Hur byter man till opendns?
__________________
[ Sponsorer ] | [ iPhonedelar.se ] | [ Smartplate.se ]
Noby är inte uppkopplad   #10 Svara med citat
Downsizing 3,0 -> 1,6
 
Kowalskys avatar
 
Namn: Nicklas A
Reg.datum: Sep 2003
Ort: East Coast
Inlägg: 3 480

Postat: 2009-07-30, 23:26
Har även jag haft samma problem, sitter dock på telia fiber. Dock så får jag även problem när jag tankar så dör internet och man får starta om dator, router och modem. Lösning på det?
__________________
Cash money millionaire
Kowalsky är inte uppkopplad   #11 Svara med citat
Polski on the run...
 
Namn: Norbert B
Reg.datum: Sep 2001
Ort: S T O C K H O L M
Inlägg: 3 425

Postat: 2009-07-30, 23:29
Mitt internet funkar nu, sitter på TELIA Fiber 100mbit själv, verkar som Telia hade störningar.
__________________
[ Sponsorer ] | [ iPhonedelar.se ] | [ Smartplate.se ]
Noby är inte uppkopplad   #12 Svara med citat
Holdingmonster win
 
Krullerts avatar
 
Namn: Nicklas J
Reg.datum: Dec 2004
Ort: Västerås omnejd
Inlägg: 2 277

Postat: 2009-08-03, 06:40
Har också ett ADSL, tror de är telia eller tele2. Skiten bryter då och då, DSL nånting. Men det är uppsagt så jag slipper pisset snart
__________________
http://www.garaget.org/?car=42289
oskar thorn says
there is no disreplesmet for cubic in inches
Krullert är inte uppkopplad   #13 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Magnus D
Reg.datum: Sep 2005
Ort: sweden
Inlägg: 175

Postat: 2009-08-03, 09:18
Citat:
Har även jag haft samma problem, sitter dock på telia fiber. Dock så får jag även problem när jag tankar så dör internet och man får starta om dator, router och modem. Lösning på det?
Citat:
Har också ett ADSL, tror de är telia eller tele2. Skiten bryter då och då, DSL nånting. Men det är uppsagt så jag slipper pisset snart
Tyvärr är det nog så att problemet nästan alltid står på hyllan hemma. Telia är stabilast av alla internetleverantörer. Även Tele2 fungerar oftast bra.

Felsökning/Lösning:

Typ av router? Firmware-version?
En uppgradering av firmware löser många problem. Jag löser nog 90% av det ni beskriver med en firwareuppgradering av router.

Trådlöst?
Trådlöst ÄR inte lika stabilt som sladd. Går det att köra med TP-kabel hemma så är det att föredra. Finns också en flaskhals. Inget blir bättre än den svagaste länken. Ett dåligt nätverkskort (trådlöst) i datorn kan ställa till bekymmer. Vet att HP till sina stationära tidigare har levererat med katstrofala WLAN-kort.

Kryptering?
Ställer ofta till problem om man kör trådlöst. Testa en annan kryptering, WEP, WPA.....
När ni felsöker, stäng tillfälligt av krypteringen helt.

\\Magnus
madan1 är inte uppkopplad   #14 Svara med citat
Smålänning
 
r_o_ns avatar
 
Namn: Ronnie L
Reg.datum: May 2005
Ort: Småland
Inlägg: 16 054

Postat: 2009-08-03, 09:41
Strular det så kan man ju be operatören om att få låna modem och/eller router för att utesluta den egna hårdvaran. Sedan kan operatören kolla hur ledningarna funkar fram till din husvägg. De kan pinga osv och se om responstiden är som den ska.

Om ens internetuppkoppling inte funfgerar tillfredsställande så är inte en oinstallation av windows lösningen, det finns enklare sätt.
r_o_n är inte uppkopplad   #15 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Tappar internet hela tiden!

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are