Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
Registered User
 
Namn: Fredrik W
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sverige/Malmö
Inlägg: 590

Postat: 2008-12-30, 17:59
Varför kopplas jag ner från internet hela tiden?

Hej,

Har kopplat min dator till vårt nätverk med hjälp av ett d-link dwa 547 trådlöst till en router, d-link DIR-655.

Nu till problemet, efter att ha installerat drivrutiner och anslutit allting så det fungerar, så blir jag nedkopplad från internet hela tiden, ungefär. Varje gång jag gör mer än en grej som använder internet, så dör det. Jag kan knappt surfa och använda msn samtidigt.

Det märkliga är dock att D-links program har hela tiden kontakt med nätverket, men trots detta så kommer jag inte åt internet.

Som ni säkert märker, har jag inte total stenkoll på datorer, men jag gör mitt bästa, så snälla, hjälp mig!

MVH
__________________
/Fredrik
coolfredde är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Sälsmugglare
 
Maciej EVO VIs avatar
 
Namn: Maciej K
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm - Jarlaplan
Inlägg: 18 136

Postat: 2008-12-30, 18:02
Citat:
Ursprungligen postat av coolfredde Visa inlägg
Hej,

Har kopplat min dator till vårt nätverk med hjälp av ett d-link dwa 547 trådlöst till en router, d-link DIR-655.

Nu till problemet, efter att ha installerat drivrutiner och anslutit allting så det fungerar, så blir jag nedkopplad från internet hela tiden, ungefär. Varje gång jag gör mer än en grej som använder internet, så dör det. Jag kan knappt surfa och använda msn samtidigt.

Det märkliga är dock att D-links program har hela tiden kontakt med nätverket, men trots detta så kommer jag inte åt internet.

Som ni säkert märker, har jag inte total stenkoll på datorer, men jag gör mitt bästa, så snälla, hjälp mig!

MVH
funkar det bättre ifall du kopplar dig med kabel till routern istället för trådlöst?
__________________
Lastworditis
A disease that many people suffer from in which the primary symptom is that the infected person must always send the final email or have the last word in a discussion.

www.youtube.com/maciejkarp
Maciej EVO VI är uppkopplad nu   #2 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Fredrik W
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sverige/Malmö
Inlägg: 590

Postat: 2008-12-30, 18:06
Har tyvärr inte möjlighet att prova detta, men det finns en dator kopplad till routern och där fungerar internet problemfritt. En annan dator med samma setup, i rummet bredvid datorn med problem, fungerar internet också problemfritt.
__________________
/Fredrik
coolfredde är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
Nu på två hjul i kurvorna
 
Namn: Tobias.S
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Anrika Norrort
Inlägg: 6 335

Postat: 2008-12-30, 18:21
Dags att installera om burken kanske? =) För mkt xxx views kan ställa till med allt möjligt otyg

MVH
__________________
Make it idiot-proof and someone will make a better idiot!

Man får va som man é när man inte blev som man skulle.
Krock är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Fredrik W
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sverige/Malmö
Inlägg: 590

Postat: 2008-12-30, 19:14
Men den är i princip helt ny, bara stått här några dagar. Så är inte fallet.
__________________
/Fredrik
coolfredde är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
Personal Pro
 
xistens avatar
 
Namn: Fredrik Andersson
Reg.datum: Mar 2005
Ort: Gävle
Inlägg: 653

Postat: 2008-12-30, 19:33
har haft ett antal d-link produkter och för mig har dessa problem som du beskriver uppstått pga för varm placering av självaste routern, men har aldrig haft trådlöst
xisten är inte uppkopplad   #6 Svara med citat
Sälsmugglare
 
Maciej EVO VIs avatar
 
Namn: Maciej K
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm - Jarlaplan
Inlägg: 18 136

Postat: 2008-12-30, 19:45
Citat:
Ursprungligen postat av coolfredde Visa inlägg
Har tyvärr inte möjlighet att prova detta, men det finns en dator kopplad till routern och där fungerar internet problemfritt. En annan dator med samma setup, i rummet bredvid datorn med problem, fungerar internet också problemfritt.
har du inget vanligt nätverkskort i datorn eller varför går det inte att testa?
__________________
Lastworditis
A disease that many people suffer from in which the primary symptom is that the infected person must always send the final email or have the last word in a discussion.

www.youtube.com/maciejkarp
Maciej EVO VI är uppkopplad nu   #7 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Fredrik W
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sverige/Malmö
Inlägg: 590

Postat: 2008-12-30, 20:02
Citat:
Ursprungligen postat av Maciej EVO VI Visa inlägg
har du inget vanligt nätverkskort i datorn eller varför går det inte att testa?
Är två våningar mellan mig och routern, skulle krävas en väldigt lång sladd för att nå från routern till datorn.
__________________
/Fredrik
coolfredde är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Fredrik W
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sverige/Malmö
Inlägg: 590

Postat: 2008-12-30, 20:03
Citat:
Ursprungligen postat av xisten Visa inlägg
har haft ett antal d-link produkter och för mig har dessa problem som du beskriver uppstått pga för varm placering av självaste routern, men har aldrig haft trådlöst
Men till alla andra datorer till nätverket fungerar internet helt utan problem.
__________________
/Fredrik
coolfredde är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
Sälsmugglare
 
Maciej EVO VIs avatar
 
Namn: Maciej K
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm - Jarlaplan
Inlägg: 18 136

Postat: 2008-12-30, 20:15
Citat:
Ursprungligen postat av coolfredde Visa inlägg
Är två våningar mellan mig och routern, skulle krävas en väldigt lång sladd för att nå från routern till datorn.
det vore en bra grej ifall du kunde ta ner din dator och testa för då kan man direkt avgöra ifall det är problem med det trådlösa eller med routern/datorn.

Även om de har länk med routern så kan den vara för dålig, vad tycker datorn att du har för kvalitet på den trådlösa uppkopplingen?

Ju längre från routern du är desto lägre hastighet kan du kommunicera med, kan vara så att det inte räcker för att köra flera samtidiga uppkopplingar mot internet.
__________________
Lastworditis
A disease that many people suffer from in which the primary symptom is that the infected person must always send the final email or have the last word in a discussion.

www.youtube.com/maciejkarp
Maciej EVO VI är uppkopplad nu   #10 Svara med citat
Smålänning
 
r_o_ns avatar
 
Namn: Ronnie L
Reg.datum: May 2005
Ort: Småland
Inlägg: 16 050

Postat: 2008-12-30, 20:23
Citat:
Ursprungligen postat av coolfredde Visa inlägg
Hej,

Har kopplat min dator till vårt nätverk med hjälp av ett d-link dwa 547 trådlöst till en router, d-link DIR-655.

Nu till problemet, efter att ha installerat drivrutiner och anslutit allting så det fungerar, så blir jag nedkopplad från internet hela tiden, ungefär. Varje gång jag gör mer än en grej som använder internet, så dör det. Jag kan knappt surfa och använda msn samtidigt.

Det märkliga är dock att D-links program har hela tiden kontakt med nätverket, men trots detta så kommer jag inte åt internet.

Som ni säkert märker, har jag inte total stenkoll på datorer, men jag gör mitt bästa, så snälla, hjälp mig!

MVH
Frågan är kommer din router åt internet men inte din dator? När du inte kommer åt intenet, lyser (a)dsllampan på ditt modem/router?

Jag hade problemet att enl. min isp så funkade deras adsl bäst med zyxel eftersom den enl. dem är stabilast. Själv hade jag en Netgear tidigare och kopplades ner över 20 gånger/dygn ibland. Sedan jag bytte till Zyxel kopplas jag inte ner alls.

Så kolla med din internetleverantör vilket märke de rekommenderar.
r_o_n är inte uppkopplad   #11 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Fredrik W
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sverige/Malmö
Inlägg: 590

Postat: 2008-12-31, 02:16
Men som sagt tidigare fungerar det utmärkt i rummet bredvid på en dator med samma setup.

När jag har internet säger datorn att signalstyrkan är medel/bra.

så här ser det ut när jag inte kommer in på internet:

http://proxy1.pixbox.se/arkivet/synl...25401863.jpg?0

Det som jag spontant tycker känns konstigt är att d-links program säger att det finns internet trots att det kopplar ned mig från det.

Tack så mycket för alla svar hittils.
__________________
/Fredrik
coolfredde är inte uppkopplad   #12 Svara med citat
Registered User
 
PlayerZs avatar
 
Namn: Johan W
Reg.datum: May 2005
Ort: Härnösand
Inlägg: 823

Postat: 2008-12-31, 15:45
Provat med nya drivare till nätverkskortet?
PlayerZ är inte uppkopplad   #13 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Fredrik W
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Sverige/Malmö
Inlägg: 590

Postat: 2009-01-04, 13:34
Ja, det har jag, problemet kvarstår dessvärre fortfarande och jag har tyvärr inte själv heller kommit närmare en lösning.
__________________
/Fredrik
coolfredde är inte uppkopplad   #14 Svara med citat
Sälsmugglare
 
Maciej EVO VIs avatar
 
Namn: Maciej K
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm - Jarlaplan
Inlägg: 18 136

Postat: 2009-01-04, 13:45
Citat:
Ursprungligen postat av coolfredde Visa inlägg
Men som sagt tidigare fungerar det utmärkt i rummet bredvid på en dator med samma setup.

När jag har internet säger datorn att signalstyrkan är medel/bra.

så här ser det ut när jag inte kommer in på internet:

http://proxy1.pixbox.se/arkivet/synl...25401863.jpg?0

Det som jag spontant tycker känns konstigt är att d-links program säger att det finns internet trots att det kopplar ned mig från det.

Tack så mycket för alla svar hittils.
tittar man på bilden så ser man att d-link programmet visar kontakt och det gör även windows, dock har kontakten varit nere eftersom windows säger att det finns trådlösa nät tillgängliga och det gör den bara när nätet har varit nere en stund.

Kan vara så stt du har lite svag signal + någonting som stör emellanåt, t ex en mikrovågsugn eller trådlös telefon vilket gör att du tappar kontakten och datorn inte återansluter automatiskt. Skulle prova att flytta datorn närmare sändaren för att se ifall problemet kvarstår.
__________________
Lastworditis
A disease that many people suffer from in which the primary symptom is that the infected person must always send the final email or have the last word in a discussion.

www.youtube.com/maciejkarp
Maciej EVO VI är uppkopplad nu   #15 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Varför kopplas jag ner från internet hela tiden?

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are