Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
Registered User
 
Namn: Andreas Blohm
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Halland
Inlägg: 161

Postat: 2008-08-26, 20:39
Koppla nya laptopen till trådlösnätverk!?

Hej!

Har en stationär datorn som är kopplad till http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=93490.

Nu har jag nyligen köpt http://www.netonnet.se/index.asp?iid=137373.

Frågan är hur kopplar jag min nya laptop till min trådlösa modem/routern?
Vill surfa på båda datorer genom samma modem.

Hur gör jag ?
Ringde precis internetleverantör som har lovat att ringa upp mig men det verkar som att dom skiter i det......


Hjälp mig nu, håller på och blir galen !
Selly är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Meckar v8a..
 
LowFlows avatar
 
Namn: Jimmy L
Reg.datum: Nov 2005
Ort: Skåne
Inlägg: 1 287

Postat: 2008-08-26, 21:23
Din stationära, är den kopplad till routern med sladd eller via trådlöst?

Har du WLAN/Wireless igång på routern?

Har du WLAN/Wireless igång på laptopen?


Vad händer? Vad gör du? Några fel som dyker upp?
__________________
Projekten:
Blazer -74 Helcab
Nova -75
LowFlow är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Andreas Blohm
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Halland
Inlägg: 161

Postat: 2008-08-26, 21:57
Din stationära, är den kopplad till routern med sladd eller via trådlöst?

Kopplad via sladd till routern/modemet.

Har du WLAN/Wireless igång på routern?

Stationära har internet.

Har du WLAN/Wireless igång på laptopen?

Det har jag.

Vad händer? Vad gör du? Några fel som dyker upp?

Laptop: Högerklicka, Anslut till nätverk, (får upp 2st nätverk där båda kräver nätverksäkerhetsnyckel.... )

Senast redigerad av Selly den 2008-08-26 klockan 22:04.
Selly är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
Förargelseväckandekörstil
 
Nisse Järnets avatar
 
Namn: Nisse J
Reg.datum: Dec 2001
Ort: Stockholm/Norrort
Inlägg: 7 789

Postat: 2008-08-26, 22:01
Är nåt av nätverken dina då? Har du köpt modemet eller fått/köpt via en operatör? Isf brukar alltid WEP/WPA nyckeln stå under modemet. Annars får du fixa det själv genom att med en sladd logga in på modmet och ställa in skiten =)
__________________
3:a USR 2007
3:a Team Insane Racing 2007
3:a Nattracet Cup 2008
Finalist Nattracet Cup 2009
4:a Norr vs Söder 2009
http://www.pure-pf.com
http://www.nordicmilitarytraining.se
Nisse Järnet är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Andreas Blohm
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Halland
Inlägg: 161

Postat: 2008-08-26, 22:07
Är nåt av nätverken dina då?

Verkar inte det annars hade jag väl vatt inne på nätet.

Har du köpt modemet eller fått/köpt via en operatör?

Har fått den av f.d TDC som numera har köpts upp av AllTele

Isf brukar alltid WEP/WPA nyckeln stå under modemet.

Har kollat står inget om WEP/WAP nyckeln.

Annars får du fixa det själv genom att med en sladd logga in på modmet och ställa in skiten =)

Skulle du kunna förklara det lite ytterligare?
Selly är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
,,,,, .-.´____
 
glemmys avatar
 
Namn: Markus H
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 895

Postat: 2008-08-26, 22:20
Kolla inställningarna för routern.
Det gör du genom att via din stationära dator surfa in på http://192.168.0.1 eller http://192.168.1.1 lite olika beroende på router och sedan logga in.
Inloggningsuppgifter bör du hitta i manualen, annars är det ofta
Användarnamn:
admin
administrator
test
user
username
Lösenord:
pass
password
0000
1234

i någon kombination. Du kan nog googla dig till standardlösenord om du söker på modellnamnet.

Väl inne får du kolla inställningarna för WLAN. Prova att avaktivera alla krypteringar och lösenordsskydd och se om du kommer in med den bärbara.
Sen kan du ställa in lämpligt skydd.
__________________
electric shock!! vadå tjock?!
glemmy är inte uppkopplad   #6 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Andreas Blohm
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Halland
Inlägg: 161

Postat: 2008-08-26, 22:40
Citat:
Ursprungligen postat av glemmy
Kolla inställningarna för routern.
Det gör du genom att via din stationära dator surfa in på http://192.168.0.1 eller http://192.168.1.1 lite olika beroende på router och sedan logga in.
Inloggningsuppgifter bör du hitta i manualen, annars är det ofta
Användarnamn:
admin
administrator
test
user
username
Lösenord:
pass
password
0000
1234

i någon kombination. Du kan nog googla dig till standardlösenord om du söker på modellnamnet.

Väl inne får du kolla inställningarna för WLAN. Prova att avaktivera alla krypteringar och lösenordsskydd och se om du kommer in med den bärbara.
Sen kan du ställa in lämpligt skydd.
kan ej komma in på http://192.168.0.1 eller http://192.168.1.1 får upp Fel Vid Sidhämtning
Selly är inte uppkopplad   #7 Svara med citat
Dalmas
 
Namn: Dad
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Gbg
Inlägg: 431

Postat: 2008-08-26, 22:53
Edit igen:

Du loggar in i modemet på adressen: http://192.168.1.254/

Username: admin
Password: admin

Leta sedan upp wireless nånting och ändra SSID och password.

Använd WPA om det finns, annars får WEP duga. Det är olika kryptering metoder för att skydda ditt trådlösa!

Senast redigerad av ChalleQ den 2008-08-26 klockan 23:13.
ChalleQ är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
Registered abuser
 
phades avatar
 
Namn: Björn Jonsson
Reg.datum: Feb 2006
Ort: Bredäng Baby!
Inlägg: 490

Postat: 2008-08-27, 11:28
Men om du inte har en trådlös router måste du ju skaffa en tp-kabel till din laptop för att kunna surfa på den.
__________________
530i 2007-2008 Vila i frid älskade bil
Arlanda - Eugeniatunneln på 9 min 14 sek. Slå det om du kan.
phade är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
Sälsmugglare
 
Maciej EVO VIs avatar
 
Namn: Maciej K
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm - Jarlaplan
Inlägg: 18 120

Postat: 2008-08-27, 11:34
Kolla vad din router heter, vilket märke + modell och sök sedan på nätet ifall det är en router med WLAN
__________________
Lastworditis
A disease that many people suffer from in which the primary symptom is that the infected person must always send the final email or have the last word in a discussion.

www.youtube.com/maciejkarp
Maciej EVO VI är inte uppkopplad   #10 Svara med citat
Sälsmugglare
 
Maciej EVO VIs avatar
 
Namn: Maciej K
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm - Jarlaplan
Inlägg: 18 120

Postat: 2008-08-27, 11:35
Citat:
Ursprungligen postat av Selly
Din stationära, är den kopplad till routern med sladd eller via trådlöst?

Kopplad via sladd till routern/modemet.

Har du WLAN/Wireless igång på routern?

Stationära har internet.
Att internet fungerar på den stationera säger ingenting om du har WLAN igång på routern eftersom din stationära dator är kopplad med TP-kabel och inte trådlöst.
__________________
Lastworditis
A disease that many people suffer from in which the primary symptom is that the infected person must always send the final email or have the last word in a discussion.

www.youtube.com/maciejkarp
Maciej EVO VI är inte uppkopplad   #11 Svara med citat
Dalmas
 
Namn: Dad
Reg.datum: Feb 2004
Ort: Gbg
Inlägg: 431

Postat: 2008-08-27, 16:01
Citat:
Ursprungligen postat av Maciej EVO VI
Kolla vad din router heter, vilket märke + modell och sök sedan på nätet ifall det är en router med WLAN
En moderator som svarar utan att läsa tråden!? Bra!

I första inlägget länkade han till det modem med inbyggd trådlös router som han har. Vilket borde betyda att han vet vad den heter!

I mitt inlägg i natt gav jag honom lösningen på hur man loggar in på modemet och ändrar tex lösenord för det trådlösa!
ChalleQ är inte uppkopplad   #12 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Koppla nya laptopen till trådlösnätverk!?

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are