Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
Teabag
 
Hallagas avatar
 
Namn: Halle Ö
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 557

Postat: 2008-04-29, 08:23
Datorstrul - Svart skärm, datorn vill ej ladda igång

Tja!

Nu behöver jag hjälp, igår satt jag & surfade då helt plötsligt datorn bara frös till, gick inte att göra ett smack. Så jag tänkte att jag startar om eländet så är allt frid & fröjd sen igen.

Men då kommer jag inte långt, när jag trycker igång datorn händer absolut inget, den går igång visserligen men skärmen lägger sig i viloläge (no input signal) & datorn laddar inte ens, då kollar jag på hårddisklampan.

Så kort & gott, skärmen känner inte av nån signal från datorn så jag har helt svart skärm & datorn går bara igång, that´s it..vill inte "ladda" igång.

Vet någon vad det kan vara, är det processor som lagt av eller kan det vara så illa att moderkortet gett upp?

Hoppas nån har lite idéer om vad jag kan göra!
__________________
MVH/
Halle

Senast redigerad av Hallaga den 2008-04-29 klockan 10:28.
Hallaga är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Registered User
 
Neoss avatar
 
Namn: Tomas R
Reg.datum: May 2006
Ort: Falun
Inlägg: 1 447

Postat: 2008-04-29, 14:48
Citat:
Ursprungligen postat av Hallaga
Tja!

Nu behöver jag hjälp, igår satt jag & surfade då helt plötsligt datorn bara frös till, gick inte att göra ett smack. Så jag tänkte att jag startar om eländet så är allt frid & fröjd sen igen.

Men då kommer jag inte långt, när jag trycker igång datorn händer absolut inget, den går igång visserligen men skärmen lägger sig i viloläge (no input signal) & datorn laddar inte ens, då kollar jag på hårddisklampan.

Så kort & gott, skärmen känner inte av nån signal från datorn så jag har helt svart skärm & datorn går bara igång, that´s it..vill inte "ladda" igång.

Vet någon vad det kan vara, är det processor som lagt av eller kan det vara så illa att moderkortet gett upp?

Hoppas nån har lite idéer om vad jag kan göra!

Har du testat med annan skärm? Har du testat med annat grafikkort?
Piper det något ifrån datorn när du startar datorn?
__________________
Spotify playlist
Neos är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
Teabag
 
Hallagas avatar
 
Namn: Halle Ö
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 557

Postat: 2008-04-29, 15:10
Skärmen är ok, kollat mot en bärbar. Tror inte att det är grafikkortet då det inte kommer nåt pip alls från datorn när man startar. Den liksom bara går igång sen & inget mer, laddar inte & skärmen lägger sig i viloläge som att datorn skulle vara avstängd.

Kan det vara nåt med nätaggregatet, att den börjar ge upp & inte orkar ge kräm längre?
__________________
MVH/
Halle
Hallaga är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
Effektutnyttjare
 
Namn: Denis P
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Kronoberg
Inlägg: 8 993

Postat: 2008-04-29, 15:25
Citat:
Ursprungligen postat av Hallaga
Kan det vara nåt med nätaggregatet, att den börjar ge upp & inte orkar ge kräm längre?
Då skulle inte datorn starta alls, eller skulle starta men stängas av igen. Hör du om hårddiskarna är igång? För du kan väl se att "startupen" sker på skärmen innan den vill igång i windows? Kan du gå in i BIOS? Kan vara hårddisken i så fall.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av E60_530i
Original eller inte, you race what you got ;)
Ferox är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
Egenanpassad
 
Namn: Robin S.
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Sverige
Inlägg: 1 688

Postat: 2008-04-29, 15:46
Citat:
Ursprungligen postat av Ferox
Då skulle inte datorn starta alls, eller skulle starta men stängas av igen. Hör du om hårddiskarna är igång? För du kan väl se att "startupen" sker på skärmen innan den vill igång i windows? Kan du gå in i BIOS? Kan vara hårddisken i så fall.
skärmen får ingen signal så han ser nog ingenting.

jag gissar på grafikkortet men det kan ju säkert vara andra saker.
rajbjing är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
Teabag
 
Hallagas avatar
 
Namn: Halle Ö
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 557

Postat: 2008-04-29, 15:46
Citat:
Ursprungligen postat av Ferox
Då skulle inte datorn starta alls, eller skulle starta men stängas av igen. Hör du om hårddiskarna är igång? För du kan väl se att "startupen" sker på skärmen innan den vill igång i windows? Kan du gå in i BIOS? Kan vara hårddisken i så fall.

Jo men jag tänkte om det "orkar" starta men inte mer liksom, för det är just det att den inte laddar nåt alls. Ser alltså inget alls på skärmen, kan inte trycka på del för att komma in i BIOS eller nåt sånt.

Hårddiskarna går ingång, eller jag hör ett surr från dom. Men hade det varit fel på dom borde man väl iallafall kommit så långt att man kommer till BIOS:et.

När jag slår på datorn, sen slår jag på skärmen & då står det "no input signal" & skärmen lägger sig i viloläge, that´s it. Datorn står helt "still", laddar inte alls.
__________________
MVH/
Halle
Hallaga är inte uppkopplad   #6 Svara med citat
Teabag
 
Hallagas avatar
 
Namn: Halle Ö
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 557

Postat: 2008-04-29, 15:49
Citat:
Ursprungligen postat av rajbjing
skärmen får ingen signal så han ser nog ingenting.

jag gissar på grafikkortet men det kan ju säkert vara andra saker.
Hmm, men borde det inte komma nåt pip eller nån sån felsignal då? Men ska kolla om jag hittar nåt gammalt grafikkort som man kan prova med.
__________________
MVH/
Halle
Hallaga är inte uppkopplad   #7 Svara med citat
Effektutnyttjare
 
Namn: Denis P
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Kronoberg
Inlägg: 8 993

Postat: 2008-04-29, 16:12
Citat:
Ursprungligen postat av Hallaga
Hmm, men borde det inte komma nåt pip eller nån sån felsignal då? Men ska kolla om jag hittar nåt gammalt grafikkort som man kan prova med.
Behöver inte komma något pip. Har du ett separat grafikkort eller använder du det inbyggda? Testa att använda det inbyggda som finns på moderkortet.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av E60_530i
Original eller inte, you race what you got ;)
Ferox är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
Teabag
 
Hallagas avatar
 
Namn: Halle Ö
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 557

Postat: 2008-04-29, 16:17
Citat:
Ursprungligen postat av Ferox
Behöver inte komma något pip. Har du ett separat grafikkort eller använder du det inbyggda? Testa att använda det inbyggda som finns på moderkortet.
Ahaa, bra tänkt där! Ska kolla om det går bättre med det inbyggda, kör med andra ord på ett separat idag.
__________________
MVH/
Halle
Hallaga är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
Öl är hälsa, hälsa ofta
 
Namn: Andreas L
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Tokholm
Inlägg: 960

Postat: 2008-04-29, 16:40
Öppna datorn och kolla ifall du har några svullna kondensatorer på moderkortet. Är de inte helt plana så är det en orsak.
__________________
Ur kaoset hördes en röst som sade "Le, ty det kunde ha varit värre!". Så jag log... Och det blev värre!
Turbo Lunkan är inte uppkopplad   #10 Svara med citat
Pimpin´ Karlstad
 
Namn: johan k
Reg.datum: Mar 2002
Ort: kd
Inlägg: 2 773

Postat: 2008-04-29, 19:04
Brukar mesta vara "onboard" saker på moderkortet som piper och cpu och minnes-fel. Externa grafikkort brukar inte pipa.
electronaut är inte uppkopplad   #11 Svara med citat
Teabag
 
Hallagas avatar
 
Namn: Halle Ö
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 557

Postat: 2008-04-29, 21:02
Lite uppdatering:

Kom hem & skulle prova att koppla in skärmen till det inbyggda grafikkortet i moderkortet, gick inte så bra då jag inte ens har ett inbyggt =) Tog loss grafikkortet & provade att starta, samma sak...nada bild (självklart men tänkte bara om jag kunde få ett pip iaf)! Så jag körde över till Netonnet & köpte ett nytt nätaggregat, koppla in...samma sak...nada bild!

Lämnade tillbaka nätagget till Netonnet, kom hem & var sur..tänkte att jag ska plocka isär allt & blåsa rent lite, skruva ihop allt & nu funkar det, hmmm....får de hur länge det här håller =)

Men är det kanske lättare att felsöka nu, finns det nåt program som man kan köra för & se hur allt mår, temperaturer & sånt.
__________________
MVH/
Halle
Hallaga är inte uppkopplad   #12 Svara med citat
Effektutnyttjare
 
Namn: Denis P
Reg.datum: Nov 2001
Ort: Kronoberg
Inlägg: 8 993

Postat: 2008-04-29, 21:25
Bra att det löste sig,, kan vara en kallödning någonstans eller glapp. Temeratur bör det inte vara om datorn inte funkade även efter vila. Det kan faktiskt vara så att problemen inte ens kommer tillbaks. Håller väl tummarna då
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av E60_530i
Original eller inte, you race what you got ;)
Ferox är inte uppkopplad   #13 Svara med citat
Öl är hälsa, hälsa ofta
 
Namn: Andreas L
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Tokholm
Inlägg: 960

Postat: 2008-04-29, 22:52
Citat:
Ursprungligen postat av Hallaga
Lite uppdatering:..........

Men är det kanske lättare att felsöka nu, finns det nåt program som man kan köra för & se hur allt mår, temperaturer & sånt.
Se mitt tidigare inlägg angående svullna kondingar. Har du det på moderkortet så ligger problemet där och det är bara att:
A; Köpa motsvarande kondingar och löda dit
B; Byta moderkort
__________________
Ur kaoset hördes en röst som sade "Le, ty det kunde ha varit värre!". Så jag log... Och det blev värre!
Turbo Lunkan är inte uppkopplad   #14 Svara med citat
Teabag
 
Hallagas avatar
 
Namn: Halle Ö
Reg.datum: Aug 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 557

Postat: 2008-04-30, 00:33
Citat:
Ursprungligen postat av Turbo Lunkan
Se mitt tidigare inlägg angående svullna kondingar. Har du det på moderkortet så ligger problemet där och det är bara att:
A; Köpa motsvarande kondingar och löda dit
B; Byta moderkort

Ahh, trodde inte jag behövde kolla efter sånt nu när det funkade, funderade mer på om det det fanns nån mjukvara som kunde hitta "fel".

Men ska kolla enligt ditt tips....tack för hjälpen!
__________________
MVH/
Halle
Hallaga är inte uppkopplad   #15 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Datorstrul - Svart skärm, datorn vill ej ladda igång

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are