Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
Registered User
 
Halvordssons avatar
 
Namn: Alexander H
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Dalsland
Inlägg: 3 380

Postat: 2008-03-30, 16:52
Hur öppna en printscreen-bild?

Känner mig som en total idiot just nu.

Har gjort en printscreen och ska nu öppna den bilden MEN hur gör man det????

Har försökt med en ctrl+v i både paint och word utan resultat...

Förmodligen är jag helt ute å cyklar med mitt ctrl+v-användande, eller?
Halvordsson är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Super Moderator
 
Skyracers avatar
 
Namn: Håkan Eriksson
Reg.datum: Jun 2003
Ort: Stockholm
Inlägg: 8 528

Postat: 2008-03-30, 16:54
Det stämmer bra. Gör en Print Screen, öppna Paint och klistra in CTRL-V.
Se till att olika funktioner inte är aktiverade t.ex. om du har FUNC-LOCK aktiverad, på vissa tangentbord funkar inte PRNT SCREEN då.

Mvh
Håkan
__________________
zatzy.com | crew
SuperModerator - Zatzy.com
E-mail: info@skyline.se
Skyracer är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Abu Hassan Bin Achmed from Schweden
Reg.datum: Sep 2004
Ort: Classified information
Inlägg: 938

Postat: 2008-03-30, 16:54
Funkar ju lika bra att använda menyerna i Paint så får du in den genom att trycka på klistra in!
__________________
http://www.transportsidan.se
Impexus är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
Registered User
 
Halvordssons avatar
 
Namn: Alexander H
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Dalsland
Inlägg: 3 380

Postat: 2008-03-30, 17:08
Tackar Håkan och Christopher men....

Får bara upp varningruta med texten
"Det går inte att klistra in information från Urklipp till paint"
när jag försöker göra en ctrl+v eller en redigera+klistra in..


Jag är tämligen säker på att den iaf gör en print när jag trycker på fn+prtsc iom att datorn då "tänker till"


Låter som att jag är grym på datorer väll

Sen så har jag äckliga VISTA oxå
När jag hade XP så kändes det som att jag hade väldigt bra koll på hur allting fungerade men nu efter snart ett år med VISTA så har jag fortfarande inte blivit vän med det. Känns som att allting har blivit 7 resor sämmre och krångligare än XP samt att de flesta program inte verkar ha ngn större lust att fungera som de ska i VISTA
Halvordsson är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
Small Car User
 
JanneBs avatar
 
Namn: Janne B
Reg.datum: Jun 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 765

Postat: 2008-03-30, 17:17
Alt - PrntScrn skall det vara, inte Fn - PrntScrn
JanneB är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
,,,,, .-.´____
 
glemmys avatar
 
Namn: Markus H
Reg.datum: Jul 2004
Ort: Göteborg
Inlägg: 1 898

Postat: 2008-03-30, 17:17
Fn-knappen aktiverar den funktion som står med blå text på tangentbordet. Är det Print Src som är blå gör du rätt och det bör fungera.
__________________
electric shock!! vadå tjock?!
glemmy är uppkopplad nu   #6 Svara med citat
Registered User
 
Halvordssons avatar
 
Namn: Alexander H
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Dalsland
Inlägg: 3 380

Postat: 2008-03-30, 17:24
Fungerar fortfarande inte

Får dra med datorn till ngn polare med lite mer skillz...

tack iaf
Halvordsson är inte uppkopplad   #7 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Johan H
Reg.datum: Jul 2005
Ort: Lidköping
Inlägg: 452

Postat: 2008-03-30, 17:45
Provat att enbart trycka print screen och inte något annat.
__________________
/MVH Johan
Scasi är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
Registered User
 
Halvordssons avatar
 
Namn: Alexander H
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Dalsland
Inlägg: 3 380

Postat: 2008-03-30, 18:07
Citat:
Ursprungligen postat av Scasi
Provat att enbart trycka print screen och inte något annat.
Jepp :/
Halvordsson är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
zim
M3e30 Driver
 
zims avatar
 
Namn: Simon M
Reg.datum: Mar 2006
Ort: småland
Inlägg: 730

Postat: 2008-03-30, 18:07
du ska inte trycka nått mer än PrintScreen-knappen, om den inte står i blått så de e Fn eller nått, men de tror ja itne att de e,
så prova bara PrintScreen-knappen.
__________________
///Motorsport
zim är inte uppkopplad   #10 Svara med citat
Smålänning
 
r_o_ns avatar
 
Namn: Ronnie L
Reg.datum: May 2005
Ort: Småland
Inlägg: 16 051

Postat: 2008-03-30, 18:12
för aktivt fönster är det alt + print screen
För hela skrivbordet bra print screen
Paint kan vara lite tjurigt om ytan i paint är mindre än ditt urklipp.
Annars funkar det i mitt vista iaf...
r_o_n är inte uppkopplad   #11 Svara med citat
Registered User
 
Halvordssons avatar
 
Namn: Alexander H
Reg.datum: Aug 2005
Ort: Dalsland
Inlägg: 3 380

Postat: 2008-03-30, 18:34
Citat:
Ursprungligen postat av r_o_n
Paint kan vara lite tjurigt om ytan i paint är mindre än ditt urklipp.
Där hade vi problemet! Tack så mkt Ronnie och ni andra som försökt å hjälpa mig!

fn+prtsc var det som gällde på min laptop

Mvh Alex
Halvordsson är inte uppkopplad   #12 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Hur öppna en printscreen-bild?

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are