Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
Registered User
 
Namn: Lars N.
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Linköping
Inlägg: 100

Postat: 2005-05-20, 17:45
Rikta in parabol för Thor och Astra?

Ok borde finnas någon satellit kunnig på detta forum så prövar här.

Som rubriken säger hur får jag in Thor och Astra på samma prabol som har två huvuden? Hur ska man rikta in den och hur ställer man in huvudena (sidmatningen)? Börjar man rikta in Astra eller Thor? Som sagt lite borta i hur jag ska göra om det går

Det borde ju vara möjligt då det fungerar på http://www.sat.nu/product.php?product=Europa85cmkitt
Lars N är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Kungen av Understyrning
 
Shiehhs avatar
 
Namn:
Reg.datum: Apr 2004
Ort: Stockholm
Inlägg: 155

Postat: 2005-05-20, 17:50
För det första måste du väl ha en vridbar ställning för de här huvudena.
För det andra måste du väl veta frekvenserna.
Och för det tredje så tror jag att din box måste klara av detta.

Men vart står du bland dessa steg?
__________________
Kungen av* Understyrning
Shiehh är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Lars N.
Reg.datum: Sep 2001
Ort: Linköping
Inlägg: 100

Postat: 2005-05-20, 20:16
boxen klarar det, vridbar ställning finns frekvenserna finns i boxen.. höjden får jag ju ut på lyngsat.se Thor ligger ju på 1.0W och Astra på 19.2E

Höjden för astra och thor ligger ju runt 23 grader för båda..
Lars N är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
RoslagsAssistans
 
zerials avatar
 
Namn: Stoffe L
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Norrtälje
Inlägg: 10 298

Postat: 2005-05-20, 20:28
Det bästa är om man har en sån där mottagarlåda, där man kan se signalstyrkan vs. frekvens. Men i ditt fall så lär du få använda TVn som mottagarreferens. Eftersom båda ligger på samma höjd (tursamt) så är det det första du behövar göra att hitta höjden och den ena sateliten. sedan ska "tallriken" vara riktad mitt i mellan för att få optimalt delad insignalreflex till respektive mottagare, vilket borde vara runt 9'E.

Det är lite pyssel, men det går till slut. Aboslut lättast om man har en sådan mottagarlåda.... hade en förut men inte längre. Du får alltså allt eftersom justera mottagarna så att du får optimal mottagning på båda mottagarna...
__________________
RoslagsAssistans (FALCK Roslagen)
Bärgning & Väghjälp, dygnet runt! tel. 0175 - 703 88 / 0176 - 184 80

Teckna Falck Väghjälp och få gratis bärgning och hyrbil
zerial är inte uppkopplad   #4 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Rikta in parabol för Thor och Astra?

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are