Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
meh?
 
Namn: anders A
Reg.datum: Apr 2002
Ort: .
Inlägg: 1 468

Postat: 2003-06-27, 01:37
Funkar DC bakom gateway?

Tja

Hur får man DC att fungera bakom en gateway, har testat att ha den i 'passive mode' men det fugerar inte att söka o.s.v


mvh//memphis
__________________
Fiction Beats Reality By Far
Memphis är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Registered User
 
Namn:
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Sth
Inlägg: 27

Postat: 2003-06-27, 11:39
Menar du inte en firewall?
depsibob är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
Kickass
 
Namn: Christian W
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Penthouse
Inlägg: 2 374

Postat: 2003-06-27, 11:46
En gateway fungerar som en brandvägg åt inkommande requests åt NATade klienter om inget annat anges.

Forwarda port 412 (eller den port du skrivit in i dc-klienten) från gatewayen till din klientip så kan du köra aktivt.

Om du nu menar brandvägg (norton/zone alarm osv) så får du öppna upp port 412 in (om du nu skrivit det i programmet) för att kunna köra aktivt.

Passivt borde du kunna köra på bägge utan problem.
__________________
snygg och intelligent
Christian är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
Assyriska FF
 
babel haffos avatar
 
Namn: Babel H
Reg.datum: Jan 2003
Ort: Stockholm
Inlägg: 675

Postat: 2003-06-27, 22:38
Lånar tråden lite:

Jag hade förut Felia ADSL , och körde i Aktiv mode , sen bytte jag till BoStream , körde fortfarande i Aktiv mode, Men efter jag formaterade datorn så kan jag ej köra Aktivt längre , nu är det passivt som gäller , och det suger , kan jag gå runt på något sätt för att köra aktivt.
Kör med . WinXP , Orkit Adsl modem, har ej en brandvägg ...

//Babel
__________________
www.soderort.com CREW
babel haffo är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
1400 kubik
 
Percs avatar
 
Namn: Christian R
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Vasa
Inlägg: 9 905

Postat: 2003-06-29, 03:07
Om du ligger bakom nån annan maskin som routar dig ut på nätet måste du ställa in passivt i DC. Det fungerar oftast, men du kan inte tanka av nån annan som kör passivt eftersom ingen av er har en riktig IP direkt ut på nätet. Minst en av parterna i en anslutning på nätet måste ha en direkt IP, så att den andra parten ska kunna ansluta dit.

Om du kör passivt och märker att du inte kan tanka av vissa personer, så är det för att dom också kör med passivt.
Perc är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
X-B
X
 
Namn: Erki P
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 403

Postat: 2003-06-29, 12:34
Citat:
Originally posted by babel haffo
Lånar tråden lite:

Jag hade förut Felia ADSL , och körde i Aktiv mode , sen bytte jag till BoStream , körde fortfarande i Aktiv mode, Men efter jag formaterade datorn så kan jag ej köra Aktivt längre , nu är det passivt som gäller , och det suger , kan jag gå runt på något sätt för att köra aktivt.
Kör med . WinXP , Orkit Adsl modem, har ej en brandvägg ...

//Babel
Windows XP har en inbyggd brandvägg.... det tar du bort genom kontrollpanelen/nätverk/ högerklick-egenskaper på din anslutning/avancerat.... sedan tar du bort den bockade rutan där....
X-B är inte uppkopplad   #6 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Funkar DC bakom gateway?

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are