Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
"Larsson"
 
Namn: Christopher Larsson
Reg.datum: Jun 2001
Ort: Stureby
Inlägg: 2 829

Postat: 2003-06-24, 18:45
fråga om surfa på internet på laptop via mobil

jag har en 7210 med telia abonnemang och en bärbar data med nätverkskort, modem, o usb, dock inga com portar eller parallelport.

vad krävs för att jag ska kunna surfa?

vilken sladd? pris på sladd?

ska man lägga till nåt i abonnemanget eller ska man skaffa ett internet abbonemang? vad kostar det

o vad kommer det att kosta att surfa?

hur sakta kommer det att gå?

o är det nåt mer man behöver veta?

tacksam för svar
Lars1one är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Vem?
 
Namn: Ulf W
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Älvdalen/Sala
Inlägg: 639

Postat: 2003-06-24, 19:18
Har du ir-port på datorn? Isf kan du väl köra med den...
Om 7210:an har ir-port vill säga, har ingen aning jag bytte till Ericsson efter 8310:an

Om man kör GPRS så är det inte så stor skillnad mot ett vanligt 56K modem
http://www.teliamobile.se/articles/0...ERV4index.html
Ulf W är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
"Larsson"
 
Namn: Christopher Larsson
Reg.datum: Jun 2001
Ort: Stureby
Inlägg: 2 829

Postat: 2003-06-24, 19:26
finns ingen ir port på datan tyvärr, men gprs finns på mobilen..,


ska kika lite på länken

edit, hmm, vart inte så klok på det där..., länken alltså
Lars1one är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
- [?] -
 
alferOnes avatar
 
Namn: Rickard Nilsson
Reg.datum: Feb 2002
Ort: [ skane.se ]
Inlägg: 60

Postat: 2003-06-25, 15:02
Mobilsurf

Köp en datakabel till telefonen sen är det bara att installera den som modem och köra, måste kolla så ditt telia ab. innehåller gprs oxå...
__________________
www.mcdepan.com - MC tillbehör
www.lustgarden.com - Mer tid i garaget...
alferOne är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
"Larsson"
 
Namn: Christopher Larsson
Reg.datum: Jun 2001
Ort: Stureby
Inlägg: 2 829

Postat: 2003-06-25, 22:59
det gör det.., måste jag köpa ett internet abbonemang också?
Lars1one är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
Vem?
 
Namn: Ulf W
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Älvdalen/Sala
Inlägg: 639

Postat: 2003-06-26, 00:01
Citat:
Originally posted by Lars1one
det gör det.., måste jag köpa ett internet abbonemang också?
Nä det behövs inte, gå in på:
http://www.teliamobile.se/shopdispla...6/web2456.html
så ska inställningar för fjärranslutning finnas där.
Ulf W är inte uppkopplad   #6 Svara med citat
"Larsson"
 
Namn: Christopher Larsson
Reg.datum: Jun 2001
Ort: Stureby
Inlägg: 2 829

Postat: 2003-06-26, 18:13
oki, tackar
Lars1one är inte uppkopplad   #7 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Karl W
Reg.datum: May 2001
Ort: 08
Inlägg: 1 069

Postat: 2003-06-26, 18:14
Nokias datakabel som heter DKU-5 passar bra.
__________________
Det är kul när det går bra för andra...
Karl är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
Livin Life@ The Fast Lane
 
Nitrams avatar
 
Namn: Martin A
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm
Inlägg: 795

Postat: 2003-06-26, 18:35
Blåtand?

Köp Blåtands kort (PCMCIA) och plugga i datorn så är det bara att surfa på =)

Smidigt som fan måste jag säga.. surfade jämt på mobilen med lap topen förut men nu har ju Comviq börja ta betalt för GPRS =/

Skönt när man åkte tåg t.ex. o kunna sitta o surfa!

Mvh / martin
__________________
::Suzuki GSX R:: -04
Ägda Bilar
Audi A3TS-R & S2 ABY
Nitram är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Karl W
Reg.datum: May 2001
Ort: 08
Inlägg: 1 069

Postat: 2003-06-26, 18:39
7210 har inte blåtand...
__________________
Det är kul när det går bra för andra...
Karl är inte uppkopplad   #10 Svara med citat
Livin Life@ The Fast Lane
 
Nitrams avatar
 
Namn: Martin A
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm
Inlägg: 795

Postat: 2003-06-26, 18:53
Menade GPRS..

Klicka på bilden för full storlek.

Inte lika ekonomiskt kanske men det sliter ganska bra på batteriet om man surfar mycket..

"Nokia D211 Multifunktionellt Nätverkskort är ett utökat pc-kort för radiokommunikation, avsett för kompatibla bärbara datorer, som möjliggör nätverksåtkomst via GPRS, HSCSD eller trådlösa LAN. Surfa på internet, skicka och ta emot e-post, skicka textmeddelanden och fax. D211 har ett lättanvänt grafiskt användargränssnitt."
__________________
::Suzuki GSX R:: -04
Ägda Bilar
Audi A3TS-R & S2 ABY
Nitram är inte uppkopplad   #11 Svara med citat
"Larsson"
 
Namn: Christopher Larsson
Reg.datum: Jun 2001
Ort: Stureby
Inlägg: 2 829

Postat: 2003-06-26, 20:19
enda problemet är att min kortplats e paj, hade ett trådlöst nätverkskort förut med en plastantenn som stack ut på sidan, så surfade jag i sängen, och då råkade datan falla i golvet på sidan så hela kortplatsen lossnade från moderkortet...
Lars1one är inte uppkopplad   #12 Svara med citat
Saab Fjant
 
pumpe3s avatar
 
Namn: Niklas Norling
Reg.datum: Apr 2001
Ort: STHLM
Inlägg: 974

Postat: 2003-06-26, 21:10
funkar kalas att köra kabel eller IR telia abonemanget har ett Internet abb i sig... Kan ju oxå köra GPRS kanske kostar mer beror på hur mycket du skall andvända
pumpe3 är inte uppkopplad   #13 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > fråga om surfa på internet på laptop via mobil

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are