Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
graddfil
Guest
 
Namn:
Inlägg: n/a

Postat: 2003-06-23, 10:46
Upplösning på TV-Produktion..

Hur stor är upplösningen på en film som jag gör i premiere ?
Ska nämligen göra lite avancerad grafik till i 3Dprog. och Flash, därför vill jag ha rätt storlek !

men Hur stor är en hel TV-ruta ?


mvh
  #1 Svara med citat
Storebror ser er...
 
Namn: Magnus J
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Kalmar
Inlägg: 1 020

Postat: 2003-06-23, 11:07
Egentligen en dum fråga eftersom du styr utformatet i Premiere. Vidare så undrar jag hur du ska föra över filmen till TV, är det med TV-out så ta ungefär samma upplösning som originalklippet.

Eller är det VCD/SVCD du ska göra?

TV-rutans upplösning är "beroende" på hur du ska spela upp. (Inte exakt så men tänk så)
__________________
Ovalförare.
Geezus är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
graddfil
Guest
 
Namn:
Inlägg: n/a

Postat: 2003-06-23, 11:22
ja.. det ska bli en VCD/SVCD..
jag vill veta hur stor jag ska göra grafiken.. det ska bli som en karta + en grej som visar vilken låt som spelas

mvh
  #3 Svara med citat
Registered User
 
IDMUDs avatar
 
Namn: '
Reg.datum: Aug 2001
Ort: '
Inlägg: 2 724

Postat: 2003-06-23, 11:42
PAL 720x576 25fps
IDMUD är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
Storebror ser er...
 
Namn: Magnus J
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Kalmar
Inlägg: 1 020

Postat: 2003-06-23, 11:44
PAL VCD = 352x288 @ 25 fps
PAL SVCD = 480x576 @ 25 fps

Jag antar att det är PAL vi snackar om, annars skiljer sig upplösningen aning och även "frameraten"
__________________
Ovalförare.
Geezus är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
graddfil
Guest
 
Namn:
Inlägg: n/a

Postat: 2003-06-23, 12:13
så ska jag importera det till premiere också.. då kör jag bara import.. ingen användning av storlekmiskning eller nånting ? känns lite lite med 480x576..

vad bör jag använda i premiere då ?
dom där storlekarna var väl bara för bränning ?


mvh
  #6 Svara med citat
Storebror ser er...
 
Namn: Magnus J
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Kalmar
Inlägg: 1 020

Postat: 2003-06-23, 12:32
De storlekarna är för hur mpgfilen ska vara för att vara VCD/SVCD, det är även viktigt med rätt bitrate men jag antar att du kommer att koda filmen i t.ex. TMPG Encoder sen och det programmet fixar det mesta själv.

Kör vad du vill i premiere, exportera och koda sen med TMPG ENcoder så ska det nog funka finfint.
__________________
Ovalförare.
Geezus är inte uppkopplad   #7 Svara med citat
graddfil
Guest
 
Namn:
Inlägg: n/a

Postat: 2003-06-24, 14:31
vad är normalt i premiere då ? standard ?

mvh
  #8 Svara med citat
Storebror ser er...
 
Namn: Magnus J
Reg.datum: Apr 2002
Ort: Kalmar
Inlägg: 1 020

Postat: 2003-06-24, 16:34
Citat:
Originally posted by graddfil
vad är normalt i premiere då ? standard ?

mvh
Det beror helt på vad du ställer in det på när du gör ett nytt projekt.
Ska du göra något sånt här så MÅSTE du planera och kolla så att du har samma upplösning på alla saker som du ska använda. Utifrån det kan du ställa in upplösningar och liknande.
__________________
Ovalförare.
Geezus är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
Very Stupid zatzy User :)
 
Namn: Dennis J
Reg.datum: Jan 2003
Ort: Skåne
Inlägg: 377

Postat: 2003-06-24, 22:13
Citat:
Originally posted by IDMUD
PAL 720x576 25fps
Somsagt, detta är full PAL-upplösning. VCD och SVCD har inte så mycket med saken att göra.

Tsunami MPEG-encoder stödjer 720x576, om du nu ska ha det i mpeg-format.
-=AgV=- är inte uppkopplad   #10 Svara med citat
graddfil
Guest
 
Namn:
Inlägg: n/a

Postat: 2003-06-25, 09:59
filmen ska bli en VCD...
men upplösningen är 720x576pix i premiere standart eller ?

mvh
  #11 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Upplösning på TV-Produktion..

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are