Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
coach
 
Martin.Es avatar
 
Namn: Martin E
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm/Uppsala
Inlägg: 1 542

Postat: 2003-06-17, 17:36
Kan inte ta emot filer med ICQ. Kan någon hjälpa till?

Det funkar så långt att jag får ett medelande om att en fil är på väg. När jag har accepterat att ta emot filen händer det inget mer.
Går det att instalera om programet utan att förlora de personer jag har addat?

mvh martin
__________________
Du är vad du läser.
Martin.E är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
Halvdryg besserwisser
 
Namn: Mattias I.
Reg.datum: May 2001
Ort: Varberg
Inlägg: 1 289

Postat: 2003-06-17, 17:41
Sitter du bakom en router tro? Den måste konfigureras på ett visst sätt för att du ska kunna ta emot filer över ICQ.
Om du installerar om ICQ - vilket förmodligen inte kommer lösa ditt problem - så har du kvar din "Contact list" eftersom den lagras på ICQ:s server.
__________________
///Masten
Masten är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
coach
 
Martin.Es avatar
 
Namn: Martin E
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm/Uppsala
Inlägg: 1 542

Postat: 2003-06-17, 17:54
Jo jag sitter bakom en router. Ett ADSL som är fördelat till tre datorer.
Nu är det så att detta problem även fanns när jag körde med modem.
Hur ska man konfigurera routern för att få det att funka?

mvh martin
__________________
Du är vad du läser.
Martin.E är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
Halvdryg besserwisser
 
Namn: Mattias I.
Reg.datum: May 2001
Ort: Varberg
Inlägg: 1 289

Postat: 2003-06-17, 18:05
Citat:
Originally posted by nitrame
Jo jag sitter bakom en router. Ett ADSL som är fördelat till tre datorer.
Nu är det så att detta problem även fanns när jag körde med modem.
Hur ska man konfigurera routern för att få det att funka?

mvh martin
1. Hade du router även när du körde på modem?
2. Du måste i routern öppna de portar ICQ använder för inkommande filer och ställa in så att dessa "forwardas" till din dators IP. Din interna IP-adress får du reda på genom att välja Start -> Kör -> skriv "cmd" [OK] alternativt "command" [OK] -> ipconfig [enter] (gäller Win2k/XP)
I Win9x väljer du Start -> Kör -> ipwincfg [OK]

Jag har inte lyckats ställa in vanliga ICQ så att det fungerar att ta emot filer när man sitter bakom router, däremot fungerar det med Miranda Instant Messenger (www.miranda-im.com) där man kan ställa in de portar programmet ska lyssna på efter inkommande filer. Det är för övrigt port 1050-1070 som är standard för inkommande filer i Miranda.

Kanske låter lite invecklat, men jag hoppas det gav lite klarhet iaf. Annars är det bara att fråga igen
__________________
///Masten
Masten är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
coach
 
Martin.Es avatar
 
Namn: Martin E
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm/Uppsala
Inlägg: 1 542

Postat: 2003-06-17, 18:23
1. Nope ingen router när jag körde modem.
2. Ja det lät minst sagt invecklat för mig då jag är sämst på datorer. :-/ Får nog ta i kidnappa grannen nån kväll som är en riktig datanörd. :-)

mvh martin
__________________
Du är vad du läser.
Martin.E är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
Halvdryg besserwisser
 
Namn: Mattias I.
Reg.datum: May 2001
Ort: Varberg
Inlägg: 1 289

Postat: 2003-06-17, 18:25
Citat:
Originally posted by nitrame
1. Nope ingen router när jag körde modem.
2. Ja det lät minst sagt invecklat för mig då jag är sämst på datorer. :-/ Får nog ta i kidnappa grannen nån kväll som är en riktig datanörd. :-)

mvh martin
Gör så, annars finns jag online på ICQ för att hjälpa till
__________________
///Masten
Masten är inte uppkopplad   #6 Svara med citat
Registered User
 
KalleBaliks avatar
 
Namn: Kalle
Reg.datum: Feb 2002
Ort: Stockholm
Inlägg: 262

Postat: 2003-06-17, 21:22
Jag har exakt samma problem, har blivit så sen vi fick Transit bredband, är det transit som har nån brandvägg som sätter stopp för det eller? Är inte heller så hajj på datorer
KalleBalik är inte uppkopplad   #7 Svara med citat
- 360 -
 
Namn: Edvard L.
Reg.datum: Aug 2001
Ort: SWEDEN
Inlägg: 1 632

Postat: 2003-06-17, 22:44
Tjena.

Testa att gå in på detta:

Main - > Preferences -> Connections -> Server

Och där bockar du i: Using Firewall samt Not using proxy.

Lycka till.
bumper är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
coach
 
Martin.Es avatar
 
Namn: Martin E
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm/Uppsala
Inlägg: 1 542

Postat: 2003-06-17, 23:39
Kanon!!! Tack bumper!! Det funkade!!

mvh martin
__________________
Du är vad du läser.
Martin.E är inte uppkopplad   #9 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Kan inte ta emot filer med ICQ. Kan någon hjälpa till?

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are