Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in
Användarnamn:
Lösenord:

Svara
 
Share LinkBack Ämnesverktyg
Girl aficionado
 
[sinnes]s avatar
 
Namn: Pär H
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Inglewood
Inlägg: 5 854

Postat: 2003-06-16, 21:34
Dator muppar sig hårt

Har en AMD K6-2@500 med 312mb ram, 13gb hdd 52x cdrom..
Hårddisken är byglad som master å sitter på IDE-1
Cdromen e åxå byglad som master å sitter på IDE-2

det är Windows2000 installerat på hårddisken, men den vägrar starta
står att det är fel på NTLDR när man bootar, har testat å bytt idekablar samt kopplat ur cdromen, fortfarande lika...
i BIOS är det inställt att den ska boota från CDROMEN först men den vägrar göra det

behöver hjälp snarast då ja ska sälja burken....
__________________
XBL: Kitty LOVE Pink
Som man raggar får man ligga
Celebrity Devotion
[sinnes] är inte uppkopplad   #1 Svara med citat
smurf zatzy user
 
GT/Es avatar
 
Namn: Anders N
Reg.datum: Oct 2001
Ort: v-ås
Inlägg: 3 241

Postat: 2003-06-16, 22:42
säg åt den att muppa sig mjukare?

nä, men kan det vara hårddisken som spökar? har du någon annan att testa med?
__________________
(ü) Mindre massa = mera bråttom (ü)
| Min OOpel | Min 200 Skabb X-treme | Gruskrigaren |
GT/E är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
Naken
 
Namn: Piotten Ö
Reg.datum: Dec 2001
Ort: Umeå
Inlägg: 869

Postat: 2003-06-16, 22:47
Googla "NTLDR", kan hittas något vettigt där.
piotten är inte uppkopplad   #3 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Fredrik K
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Skellhell
Inlägg: 39

Postat: 2003-06-16, 22:54
Installera om operativsystemet är nog det smidigaste alternativet.
Freddie är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
Support-Mupp
 
dMaNs avatar
 
Namn: Dan W.
Reg.datum: Jun 2002
Ort: Cork, Ireland
Inlägg: 4 434

Postat: 2003-06-16, 23:04
NTLDR Är samma sak som Nt loader, alltså en del i operativsystemet, och boot sekvensen. Håller med Freddie... ominstallation nästa!
__________________
/dMaN
"It takes hundreds of nuts to hold a car together, but it takes only one of them to scatter it all over the highway."
-Evan Esar
dMaN är inte uppkopplad   #5 Svara med citat
NJ-Racing
 
Namn:
Reg.datum: Dec 2002
Ort: Falun
Inlägg: 140

Postat: 2003-06-16, 23:31
Jag fick samma problem, jag döpte om lite filer som låg på c:/ (*.old) till det riktiga namnet (ex. .bat, .com mm. mm.)
så fungerade det.
brorsan har åxå haft det felet, han tröck i WinXP skivan och bootade med den och valde "reparera" när det startade, sen skrev han FIXBOOT eller nåt sånt. (skriv help)
chevafantast är inte uppkopplad   #6 Svara med citat
Girl aficionado
 
[sinnes]s avatar
 
Namn: Pär H
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Inglewood
Inlägg: 5 854

Postat: 2003-06-16, 23:52
den vägrar boota från skivan :/ har testat flera olika skivor.. tjoppade i den gamla hårddisken nyss med winnt 4 på.. startade så snällt så... körde med 13gbarn som slave, bios hitta den å burken starta upp.. den fanns me i windows, men d gick inte å öppna den lr formatera den
__________________
XBL: Kitty LOVE Pink
Som man raggar får man ligga
Celebrity Devotion
[sinnes] är inte uppkopplad   #7 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Johan O
Reg.datum: Dec 2001
Ort: vid datorn
Inlägg: 163

Postat: 2003-06-17, 00:53
Citat:
Originally posted by sinnessjuk
den vägrar boota från skivan :/ har testat flera olika skivor.. tjoppade i den gamla hårddisken nyss med winnt 4 på.. startade så snällt så... körde med 13gbarn som slave, bios hitta den å burken starta upp.. den fanns me i windows, men d gick inte å öppna den lr formatera den
testa att boota på en startdiskett ?
Johan-olsson är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
Girl aficionado
 
[sinnes]s avatar
 
Namn: Pär H
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Inglewood
Inlägg: 5 854

Postat: 2003-06-17, 09:48
laddade hem en bootdisk på min andra burk men kom sen att diskettstationen på den inte är speciellt aktiv ska skutta över te en polare sen å försöka...
Iaf så formaterade ja om 13gb disken i en annan dator, men sen när ja boota med den i fick ja samma fel igen...
__________________
XBL: Kitty LOVE Pink
Som man raggar får man ligga
Celebrity Devotion
[sinnes] är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
Support-Mupp
 
dMaNs avatar
 
Namn: Dan W.
Reg.datum: Jun 2002
Ort: Cork, Ireland
Inlägg: 4 434

Postat: 2003-06-17, 10:07
testat att köra en fdisk/mbr?
__________________
/dMaN
"It takes hundreds of nuts to hold a car together, but it takes only one of them to scatter it all over the highway."
-Evan Esar
dMaN är inte uppkopplad   #10 Svara med citat
Girl aficionado
 
[sinnes]s avatar
 
Namn: Pär H
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Inglewood
Inlägg: 5 854

Postat: 2003-06-17, 10:14
Citat:
Originally posted by wuzzie
testat att köra en fdisk/mbr?
eftersom ja inte kommer till någon "dosprompt" så är det rätt svårt

men ska se om det löser sig när ja fixat en bootdisk..
__________________
XBL: Kitty LOVE Pink
Som man raggar får man ligga
Celebrity Devotion
[sinnes] är inte uppkopplad   #11 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Fredrik K
Reg.datum: Aug 2002
Ort: Skellhell
Inlägg: 39

Postat: 2003-06-17, 10:16
du kan ju inte boota på en nyformatterad disk.
ställ boot sequence i bios så att cd står före hårddisk, då ska den starta installationsprogrammet för win när du startar datorn, så länge du har en bootbar CD i vill säga.
Freddie är inte uppkopplad   #12 Svara med citat
Girl aficionado
 
[sinnes]s avatar
 
Namn: Pär H
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Inglewood
Inlägg: 5 854

Postat: 2003-06-17, 10:24
Citat:
Originally posted by Freddie
du kan ju inte boota på en nyformatterad disk.
ställ boot sequence i bios så att cd står före hårddisk, då ska den starta installationsprogrammet för win när du startar datorn, så länge du har en bootbar CD i vill säga.

cd'n står som första val i boot sequence...
har bootbara skivor...
den hittar min 540mb hdd.. men inte inte 13gb'aren
eller rättare sagt, bios hittar hårddisken å confar den.. men det går inte å göra nåe me den.. *suckar*
__________________
XBL: Kitty LOVE Pink
Som man raggar får man ligga
Celebrity Devotion
[sinnes] är inte uppkopplad   #13 Svara med citat
Ford ägare givetvis
 
Namn: Jerry S
Reg.datum: Apr 2001
Ort: Stockholm
Inlägg: 326

Postat: 2003-06-17, 10:29
Har den funkat tidigare?

/Jerry
__________________
Din bil är inte snabbare än vad du själv kan framföra den...
Jerkan är inte uppkopplad   #14 Svara med citat
Girl aficionado
 
[sinnes]s avatar
 
Namn: Pär H
Reg.datum: Oct 2001
Ort: Inglewood
Inlägg: 5 854

Postat: 2003-06-17, 10:33
Citat:
Originally posted by Jerkan
Har den funkat tidigare?

/Jerry
Japp, hade den som router tidigare med med 2st 540mb hårddiskar i, funkade fin fint.. plockade 13gb disken från morsan å farsans dator där den funkade fint....
__________________
XBL: Kitty LOVE Pink
Som man raggar får man ligga
Celebrity Devotion
[sinnes] är inte uppkopplad   #15 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Övrigt > Off Topic > Dator muppar sig hårt

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are