Resultat 1 till 12 av 12
  1. #1
    Registered User
    Namn
    Andreas Blohm
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Halland
    Jobb
    Stylist
    Inlägg
    161

    Koppla nya laptopen till trådlösnätverk!?

    Hej!

    Har en stationär datorn som är kopplad till Specs för Alcatel/Thomson SpeedTouch 716G - Egenskaper & Information.

    Nu har jag nyligen köpt NetOnNet - Direkt från lagerhyllan: Full HD LCD LED Plasma TV ? Hemmabio ? Dator ? Mobiltelefon ? Kamera ? DVD-Spelare.

    Frågan är hur kopplar jag min nya laptop till min trådlösa modem/routern?
    Vill surfa på båda datorer genom samma modem.

    Hur gör jag ?
    Ringde precis internetleverantör som har lovat att ringa upp mig men det verkar som att dom skiter i det......


    Hjälp mig nu, håller på och blir galen !

  2. #2
    Meckar v8a.. LowFlows avatar
    Namn
    Jimmy L
    Reg.datum
    nov 2005
    Ort
    Skåne
    Inlägg
    1 287
    Din stationära, är den kopplad till routern med sladd eller via trådlöst?

    Har du WLAN/Wireless igång på routern?

    Har du WLAN/Wireless igång på laptopen?


    Vad händer? Vad gör du? Några fel som dyker upp?

  3. #3
    Registered User
    Namn
    Andreas Blohm
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Halland
    Jobb
    Stylist
    Inlägg
    161
    Din stationära, är den kopplad till routern med sladd eller via trådlöst?

    Kopplad via sladd till routern/modemet.

    Har du WLAN/Wireless igång på routern?

    Stationära har internet.

    Har du WLAN/Wireless igång på laptopen?

    Det har jag.

    Vad händer? Vad gör du? Några fel som dyker upp?

    Laptop: Högerklicka, Anslut till nätverk, (får upp 2st nätverk där båda kräver nätverksäkerhetsnyckel.... )
    Senast redigerat av Selly den 2008-08-26 klockan 22:04.

  4. #4
    Förargelseväckandekörstil Nisse Järnets avatar
    Namn
    Nisse J
    Reg.datum
    dec 2001
    Ort
    Stockholm/Norrort
    Jobb
    Nätverkstekniker
    Inlägg
    7 873
    Är nåt av nätverken dina då? Har du köpt modemet eller fått/köpt via en operatör? Isf brukar alltid WEP/WPA nyckeln stå under modemet. Annars får du fixa det själv genom att med en sladd logga in på modmet och ställa in skiten =)
    3:a USR 2007
    3:a Team Insane Racing 2007
    3:a Nattracet Cup 2008
    Finalist Nattracet Cup 2009
    4:a Norr vs Söder 2009
    http://www.pure-pf.com
    http://www.nordicmilitarytraining.se

  5. #5
    Registered User
    Namn
    Andreas Blohm
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Halland
    Jobb
    Stylist
    Inlägg
    161
    Är nåt av nätverken dina då?

    Verkar inte det annars hade jag väl vatt inne på nätet.

    Har du köpt modemet eller fått/köpt via en operatör?

    Har fått den av f.d TDC som numera har köpts upp av AllTele

    Isf brukar alltid WEP/WPA nyckeln stå under modemet.

    Har kollat står inget om WEP/WAP nyckeln.

    Annars får du fixa det själv genom att med en sladd logga in på modmet och ställa in skiten =)

    Skulle du kunna förklara det lite ytterligare?

  6. #6
    ,,,,, .-.´____ glemmys avatar
    Namn
    Markus H
    Reg.datum
    jul 2004
    Ort
    Göteborg
    Jobb
    studerar
    Inlägg
    1 925
    Kolla inställningarna för routern.
    Det gör du genom att via din stationära dator surfa in på http://192.168.0.1 eller http://192.168.1.1 lite olika beroende på router och sedan logga in.
    Inloggningsuppgifter bör du hitta i manualen, annars är det ofta
    Användarnamn:
    admin
    administrator
    test
    user
    username
    Lösenord:
    pass
    password
    0000
    1234

    i någon kombination. Du kan nog googla dig till standardlösenord om du söker på modellnamnet.

    Väl inne får du kolla inställningarna för WLAN. Prova att avaktivera alla krypteringar och lösenordsskydd och se om du kommer in med den bärbara.
    Sen kan du ställa in lämpligt skydd.
    electric shock!! vadå tjock?!

  7. #7
    Registered User
    Namn
    Andreas Blohm
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Halland
    Jobb
    Stylist
    Inlägg
    161
    Citat Ursprungligen postat av glemmy
    Kolla inställningarna för routern.
    Det gör du genom att via din stationära dator surfa in på http://192.168.0.1 eller http://192.168.1.1 lite olika beroende på router och sedan logga in.
    Inloggningsuppgifter bör du hitta i manualen, annars är det ofta
    Användarnamn:
    admin
    administrator
    test
    user
    username
    Lösenord:
    pass
    password
    0000
    1234

    i någon kombination. Du kan nog googla dig till standardlösenord om du söker på modellnamnet.

    Väl inne får du kolla inställningarna för WLAN. Prova att avaktivera alla krypteringar och lösenordsskydd och se om du kommer in med den bärbara.
    Sen kan du ställa in lämpligt skydd.
    kan ej komma in på http://192.168.0.1 eller http://192.168.1.1 får upp Fel Vid Sidhämtning

  8. #8
    Dalmas
    Namn
    Dad
    Reg.datum
    feb 2004
    Ort
    Gbg
    Jobb
    Mångsysslare
    Inlägg
    434
    Edit igen:

    Du loggar in i modemet på adressen: http://192.168.1.254/

    Username: admin
    Password: admin

    Leta sedan upp wireless nånting och ändra SSID och password.

    Använd WPA om det finns, annars får WEP duga. Det är olika kryptering metoder för att skydda ditt trådlösa!
    Senast redigerat av ChalleQ den 2008-08-26 klockan 23:13.

  9. #9
    Registered abuser phades avatar
    Namn
    Björn Jonsson
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Bredäng Baby!
    Inlägg
    490
    Men om du inte har en trådlös router måste du ju skaffa en tp-kabel till din laptop för att kunna surfa på den.
    530i 2007-2008 Vila i frid älskade bil
    Arlanda - Eugeniatunneln på 9 min 14 sek. Slå det om du kan.

  10. #10
    Sälsmugglare Maciej EVO VIs avatar
    Namn
    Maciej K
    Reg.datum
    apr 2001
    Ort
    Stockholm - Jarlaplan
    Inlägg
    18 399
    Kolla vad din router heter, vilket märke + modell och sök sedan på nätet ifall det är en router med WLAN

  11. #11
    Sälsmugglare Maciej EVO VIs avatar
    Namn
    Maciej K
    Reg.datum
    apr 2001
    Ort
    Stockholm - Jarlaplan
    Inlägg
    18 399
    Citat Ursprungligen postat av Selly
    Din stationära, är den kopplad till routern med sladd eller via trådlöst?

    Kopplad via sladd till routern/modemet.

    Har du WLAN/Wireless igång på routern?

    Stationära har internet.
    Att internet fungerar på den stationera säger ingenting om du har WLAN igång på routern eftersom din stationära dator är kopplad med TP-kabel och inte trådlöst.

  12. #12
    Dalmas
    Namn
    Dad
    Reg.datum
    feb 2004
    Ort
    Gbg
    Jobb
    Mångsysslare
    Inlägg
    434
    Citat Ursprungligen postat av Maciej EVO VI
    Kolla vad din router heter, vilket märke + modell och sök sedan på nätet ifall det är en router med WLAN
    En moderator som svarar utan att läsa tråden!? Bra!

    I första inlägget länkade han till det modem med inbyggd trådlös router som han har. Vilket borde betyda att han vet vad den heter!

    I mitt inlägg i natt gav jag honom lösningen på hur man loggar in på modemet och ändrar tex lösenord för det trådlösa!

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •  
Vill du annonsera ovan? Klicka här