Online users: 570 | Medlemmar: 57,131 | Ämnen: 308,536 | Inlägg: 4,189,665
Du är inte inloggad! - Registrera dig nu | Logga in    
  zatzy.com > zatzy.com | Racing community > Allmänt > VARNING! bedragare som säljer RS4:a



Svara
 
Share LinkBack (2) Ämnesverktyg
Förfort
 
Tinckers avatar
 
Namn: Erik C
Reg.datum: jan 2003
Ort: Gävle
Inlägg: 1 444

Postat: 2010-03-16, 13:51
VARNING! bedragare som säljer RS4:a

I Lördags hittade jag en annons på Blocket med en Audi RS4:a avant -06 för 220 000:-
För bra för att vara sant tänkte jag men mailade killen och fick svar i Söndags på mail, killen svarar på Engelska och förklarar att han har jobbat i sverige och köpt bilen och tagit med den till England men det har varit för jobbigt att regga den och att köra på fel sida.
Var hela tiden övertygad om att det var en bluff men frågade vidare. Han hade tex. lagt in annonsen med en mail tyrus88@hotmail.se men svarade från en sven1977@hotmail.se.

(Bilen är skriven på en Sven Magnus som är född 1977)

Fick ett regnummer på en RS4:a skriven i Nässjö BDE*** där han sa att han jobbat, började kolla upp ägaren och ringde och jag var tydligen inte den ända som nappat. tjejen som äger bilen ska så klart inte sälja den och hon berättade att det var flertalet som berättade att dom satt in handpenning på bilen.


Jag har frågat lite hur man vill göra affären så får vi se när han vill ha pengar på sitt konto!
__________________
Nu:Porsche GT2
Ex:Focus RS -10
Ex:Impreza STI -09
Tincker är inte uppkopplad   2 länkar från annan sida till det här inlägget. Klicka här för att se. #1 Svara med citat
BMW über alles
 
Namn: Benjamin M
Reg.datum: jan 2010
Ort: Sverige
Inlägg: 44

Postat: 2010-03-16, 14:00
Exakt samma typ av "engelsman" finns på tyska mobile.de och autoscout.de.
Mr X är inte uppkopplad   #2 Svara med citat
Registered User
 
bruzzes avatar
 
Namn: Marcus B
Reg.datum: jun 2005
Ort: stockholm
Inlägg: 1 988

Postat: 2010-03-16, 14:06
finns fler sånna en xc90 som va ute för under 100- en 06
sen en a6 som va ombyggd till rs6 utvändigt.
__________________
VINNARE av Battle Royale 2010 & 2011
-BILLACKERARE-
bruzze är uppkopplad nu   #3 Svara med citat
§╚{0☺‗¶
 
Namn: Rickard.R
Reg.datum: nov 2004
Ort: norra sthlm / GBG
Inlägg: 4 681

Postat: 2010-03-16, 14:43
Har du mailat Blocket?
__________________
Jag kan svarva bromsskivor. PM:a för info.
dr slägga är inte uppkopplad   #4 Svara med citat
none
 
Namn: Martin P
Reg.datum: jul 2003
Ort: Göteborg
Inlägg: 966

Postat: 2010-03-16, 14:48
Känns som det blivit extremt vanligt bland yngre människor att göra så här! Lätt sätt att tjäna en slant på! Men vem sätter egentligen över handpenning på en bil man inte har tittat på?
Mr.M är inte uppkopplad   #5 Svara med citat

Sådär..
 
Namn: Dennis R
Reg.datum: jul 2004
Ort: Tumba(Lövholmen 1)
Inlägg: 4 020

Postat: 2010-03-16, 15:17
Misstänkte att det var bluff när den var borta i söndags...
Rudolf är inte uppkopplad   #6 Svara med citat
Skyldig Brooks pengar
 
Mjolles avatar
 
Namn: Conny N
Reg.datum: jul 2003
Ort: UPK 1
Inlägg: 13 338

Postat: 2010-03-16, 15:57
Citat:
Ursprungligen postat av Mr.M Visa inlägg
Känns som det blivit extremt vanligt bland yngre människor att göra så här! Lätt sätt att tjäna en slant på! Men vem sätter egentligen över handpenning på en bil man inte har tittat på?
Samma människor som i alla tider fallit för lurendrejare - folk som vill göra en bra affär innan någon annan gör det.
Handlar inte så mycket om dumhet som det gör om godtrogenhet.
__________________
Citat:
Ursprungligen postat av Scootie Visa inlägg
Jag älskar dig Mjolle.
Mjolle är uppkopplad nu   #7 Svara med citat
Förfort
 
Tinckers avatar
 
Namn: Erik C
Reg.datum: jan 2003
Ort: Gävle
Inlägg: 1 444

Postat: 2010-03-16, 16:17
Citat:
Ursprungligen postat av Rudolf Visa inlägg
Misstänkte att det var bluff när den var borta i söndags...
Ja kände så med!
man tar väl inte bort en annons förens man sålt bilen?

Tyckte han skulle ta en bild med en dagstidning bredvid regskylten sen fick jag inget mer svar!
__________________
Nu:Porsche GT2
Ex:Focus RS -10
Ex:Impreza STI -09
Tincker är inte uppkopplad   #8 Svara med citat
If it dont run, chrome It
 
Namn: Bruno A K
Reg.datum: nov 2008
Ort: Sweden
Inlägg: 45

Postat: 2010-03-16, 17:15
samma as som hade en v50 ute.
__________________
Badmanners Motorsport

Bil & MC däck - Vi har ca 60 olika märken. Skicka PM för pris.
badmanners är inte uppkopplad   #9 Svara med citat
Registered User
 
Oloofs avatar
 
Namn: Olle D
Reg.datum: okt 2009
Ort: Täby
Inlägg: 233

Postat: 2010-03-16, 17:34
Var en S3a ut med förut. Orange tror jag att den var.

Han skicka exakt samma mail till alla.
Oloof är inte uppkopplad   #10 Svara med citat
gammel ligist
 
-TLM-s avatar
 
Namn: Tom W
Reg.datum: okt 2001
Ort: Sthlm
Inlägg: 2 054

Postat: 2010-03-16, 17:48
Hur kan man förhindra dessa annonser? De som pysslar med dessa olagligheter tjänar säkert mycket pengar på det. Polisen står säkert helt hjälplös.

Kanske måste ange behörighetskoden från reg. beviset? Säkert svårt att få Transportstyrelsen att arbeta med något företag, men kanske värt ett försök?
__________________
11.90 - 181km/h med vinterbilen! :)
10.81 - 203 km/h på bakhjulen! Brutal bakhjulsåka:
http://youtu.be/xsTjfWsJQAA
-TLM- är inte uppkopplad   #11 Svara med citat
Zup
 
Heenrys avatar
 
Namn: Henry A
Reg.datum: jul 2007
Ort: Östersund
Inlägg: 1 576

Postat: 2010-03-16, 18:03
Även en A4a har varit ute. :)
__________________
1
Heenry är inte uppkopplad   #12 Svara med citat
Förfort
 
Tinckers avatar
 
Namn: Erik C
Reg.datum: jan 2003
Ort: Gävle
Inlägg: 1 444

Postat: 2010-03-16, 18:09
Fick precis det här mailet:

Erik,

My full name is Sven Magnus Blom. I am the owner of the car. I bought the car there in Sweden.
I know the name seems to be a swedish one but I have a explination :) . My father is swedish at origin and he moved in UK 36 years ago. I was bur here in UK but my parents chosed a swedish name for me. I think it's a nice name,isn't it? :)

The car is register in Sweden and now is located in U.K.
Like I already told you I have been in Sweden once for a man how wasn't that interested in the car as he pretended and make me lose my time and money.For that my time doesn't allow me anymore to come see you in Sweden.
I can use a specialized car shipping company that will provide you a tracking number( to verify the shipment status online) and also a 24hrs inspection period and the right to decline the car if it does not 100% satisfy your needs.The delivery will take max 5 days.
I bought my new BMW X5 from Scotland using this company and I was very satisfied with their services.They acted very professionally and at very affordable costs.
The company works like a COD company,they will only require a proof from you that you have the cash available and you have a valid address before they will start the delivery.
The car will be delivered at your home address by truck,it will come with all documents signed by me so you can easily transfer it on to your name.

If you agree with these terms and you are sure about the purchase I will give you my phone number so you can call me to discuss about all details.
I am sure you will simply love the car and there won`t be any problems with the sale. I look forward to your reply!
This is the web site of the shipping company: .:::We ship anything anywhere. Get it there!

Thank you!
Sven


Så här skrev jag:
The Car looks nice. how do we deal smoothest? I saw that the car is written at Magnus flower who is that?
Can you take a picture with a newspaper with today´s date or something at the front at the car so i can se the exists!


//Erik Cassman
__________________
Nu:Porsche GT2
Ex:Focus RS -10
Ex:Impreza STI -09
Tincker är inte uppkopplad   #13 Svara med citat
Registered User
 
Namn: John S
Reg.datum: feb 2005
Ort: Wermland
Inlägg: 634

Postat: 2010-03-16, 18:35
Känns som det är 2 personer som skrivit texten och en av dom är definitivt inte engelsk iaf för både hans stavning och grammatik är rent usel medans den andra iaf skulle kunna tas för engelsk då han kan stava och använda hyfsad grammatik men det känns ju inte direkt som att någon av dom skriver som en Engelsman skulle göra. Jag kan dock ha fel:)
__________________
Fenriz Nagell for president!
komuredz är inte uppkopplad   #14 Svara med citat
Registered User
 
Namn: Christian W
Reg.datum: jul 2005
Ort: Sweden
Inlägg: 155

Postat: 2010-03-16, 18:41
Jag svarade också på denna annons (även om jag tyckte det lät för bra för att vara sannt!) och förstod direkt efter att han hade svarat mej att det var en bluff...
Sökte på hans svar på google och det kom upp nästan exakt likadana mails som finns på scam.com.
Enda skillnaden var att han då skulle flytta från England till Sverige...

Är det någon som har anmält han till blocket ?
__________________
BMW 528i

Senast redigerad av Chriz75 den 2010-03-17 klockan 11:33. Anledning: Skrev fel annons... ledsen för det...
Chriz75 är inte uppkopplad   #15 Svara med citat

Svara

  zatzy.com > zatzy.com | Racing community > Allmänt > VARNING! bedragare som säljer RS4:a

Ämnesverktyg


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är av
[IMG]-kod är
HTML-kod är av
Trackbacks are
Pingbacks are
Refbacks are


LinkBacks (?)
LinkBack till den här tråden: http://www.zatzy.com/allmaent/361817-varning-bedragare-saeljer-rs4.html
Postat av För Typ Datum
East Coast Car Club • Visa tråd - Import/köp via shippingfirma? Denna tråd Refback 2010-03-24 21:51
forum.saabturboclub.com • Visa tråd - Är detta ett försök att blåsa mig? Denna tråd Refback 2010-03-24 13:46








Bowling Online Scoring